Comunicat de presă

Astăzi, 13 noiembrie a.c. a avut loc o ședință specială a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în prezența doamnei vicepremier, Raluca Turcan și a domnului secretar de stat, Raed Arafat. În urma ședinței, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 3 hotărâri care vizează carantina zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Șelimbăr și cartierul Arhitecților (Cisnădie), precum și a Orașului Tălmaciu, și a Orașului Cisnădie, pentru o perioadă de 14 zile.

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere (Anexă), legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

A fost adoptată și o măsură suplimentară care va intra în vigoare de mâine, 14 noiembrie a.c., și este valabilă în fiecare sâmbătă și duminică, în localitățile carantinate.

Textul complet al Hotărârilor nr. 84, 85 și 86, precum și Declarația pe propria răspundere, sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență.

( https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/ )

Andreea Ștefan

Purtător de cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro