Comunicat de presă

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din data de 2 noiembrie a.c. s-a propus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre ce vizează suplimentarea locurilor pentru tratarea pacienților confirmați pozitiv în urma testării SARS CoV-2.

Astfel, CJSU Sibiu a aprobat Hotărârea nr. 75/2020 care cuprinde următoarele:

            Art. 1 (1)  SPITALUL MILITAR de URGENŢĂ „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu şi SPITALUL ORĂŞENESC Agnita devin spitale suport Covid-19 şi vor asigura tratamentul pacienţilor cu forme medii şi critice;

                         (2) SPITALUL MILITAR de URGENŢĂ „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu va asigura cinci paturi ATI pentru pacienţii cu forme critice infectaţi cu noul coronavirus şi şase paturi pentru pacienţii care prezintă forme medii ale infectării cu acelaşi virus;

                         (3) SPITALUL ORĂŞENESC Agnita va asigura 50 de paturi pentru pacienţii care prezintă forme medii ale infectării cu virusul SARS CoV-2.

În ceea ce privește Spitalul Orășenesc Agnita săptămâna aceasta se vor începe lucrările de amenajare a circuitelor urmând să se facă toate pregătirile necesare pentru a putea în cel mai scurt timp să fie preluați pacienți COVID-19. De asemenea se vor face demersuri pentru achiziționarea aparaturii de care spitalul are nevoie, precum și pentru suplimentarea personalului existent astfel încât spitalul să funcționeze cu un randament maxim. Până când angajările se vor finaliza, serviciile medicale vor fi asigurate de cele aproximativ 55 de persoane din rândul personalului medico-sanitar al spitalului, format din 9 medici din care 5 sunt specialiști, 32 de asistenți și 14 personal auxiliar.” transmite Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu.

Andreea Ștefan

Purtător de Cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro