Buletin de presă

În completarea buletinului informativ dat de Grupul de Comunicare Strategică, vă informăm că în județul Sibiu, astăzi, 23.03.2020, Direcția de Sănătate Publică monitorizează un număr de 1972 de persoane aflate în izolare și 130 persoane aflate în carantină.

În ultimele 24 de ore, 167 de polițiști din cadrul I.P.J. Sibiu, împreună cu un efectiv de 90 de jandarmi din cadrul I.J.J. Sibiu,  au desfășurat 266 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 207 de persoane și 25 de societăți comerciale au fost supuse controalelor pentru a se asigura suspendarea activității. Ca urmare a verificărilor efectuate, 4 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei din cauza nerespectarea măsurii de izolare.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în ultimele 24 de ore a înregistrat un număr de 21 apeluri pe cele două numere de telefon puse la dispoziție cetățenilor 0269-211254 și 0269-216103, pentru a obține informații referitoare la modul de comportare în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2. Specialiștii din cadrul instituțiilor implicate în prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2, monitorizează 24 din 24 de ore situația la nivel județean. Reamintim tuturor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Totodată, în cazul în care o persoană călătorește  într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus din zonele de risc rosie/galbenă, la revenirea în țară ramane obligatoriu  în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia!

Vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să rămâneți în casă, și să evitați contactul social, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro