Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 485 de persoane (dintre care 455 adulți și 30 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 337 de persoane, iar 39 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 1561 persoane izolate și 61 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 116 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 26 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 84 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de ieri, 24 mai a.c., polițiștii sibieni împreună cu efective ale poliției locale și jandarmi, au desfășurat 57 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, misiuni de verificare, prin măsuri specifice, a respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină .

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 599 de persoane și 2 SC/PFA cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@institutiaprefectului.ro