Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 3772 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 459 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 431 adulți și 28 copii) și 1936 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 269 de persoane, iar 38 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

 

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 743 persoane izolate și 204 persoane în carantină.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 123 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 41 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 108 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

 

În cursul zilei de ieri, 18 mai a.c., au fost desfășurate 74 de misiuni, în cadrul cărora au fost verificate 423 de persoane și 1 societate comercială cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

 

Pentru o informare corectă a cetățenilor asupra măsurilor adoptate pentru Starea de Alertă, ce trebuie respectate în această perioadă ,recomandăm accesarea platformei www.fiipregătit.ro    

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@institutiaprefectului.ro