Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 3075 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 416 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 393 adulți și 23 copii) și 1555 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 193 de persoane, iar 32 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 602 persoane izolate și 346 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 135 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 36 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 94 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de ieri, 10 mai a.c., 48 de polițiști sibieni, 54 de polițiști locali și 12 efective MApN au desfășurat 39 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, astfel:

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 10 mai a.c., au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 3.695 de lei, pentru fapte  în context COVID 19.

În perioada de referință, o persoană a fost conduse în centrele de carantină, iar 350 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

În cursul zilei de 10 mai a.c., aproximativ 75 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, face un apel către toți locuitorii județului nostru să respecte regulile de distanțare socială, dispozițiile Ordonanțelor Militare și să rămână acasă.

 

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și nu uitați că putem ieși cu bine din această încercare doar dacă respectăm regulile și continuăm să acționăm împreună!

 

Cele mai importante reguli de urmat sunt:

– Spălatul pe mâini;

– Purtarea măștii în spațiul public;

– Păstrarea distanței sociale.

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@institutiaprefectului.ro