Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2998 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 406 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 383 adulți și 23 copii) și 1520 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 181 de persoane, iar 32 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 610 persoane izolate și 325 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 130 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 35 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 90 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În cursul zilei de ieri, 9 mai a.c., 48 de polițiști sibieni, 54 de polițiști locali și 11 efective MApN au desfășurat 116 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 9 mai a.c., au fost aplicate 11 sancțiuni cu amenzi în valoare de 4.805 lei, pentru fapte în context COVID 19.

În perioada de referință, 10 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 362 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Totodată, 1 societate comercială a fost verificată cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

În cursul zilei de 09 mai a.c., aproximativ 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, face un apel către toți locuitorii județului nostru să respecte regulile de distanțare socială, dispozițiile Ordonanțelor Militare și să rămână acasă.

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și nu uitați că putem ieși cu bine din această încercare doar dacă respectăm regulile și continuăm să acționăm împreună!

Cele mai importante reguli de urmat sunt:
– Spălatul pe mâini;
– Purtarea măștii în spațiul public;
– Păstrarea distanței sociale.

Instituția Prefectului Județul Sibiu
presa@institutiaprefectului.ro