Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2821 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 400 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 380 adulți și 20 copii) și 1428 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 153 de persoane, iar 28 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 484 persoane izolate și 311 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 134 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționăm că, solicitările telefonice și scrise au vizat în principal:

  • centralizarea datelor și informațiilor referitoare la acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus;
  • întocmirea răspunsurilor la solicitările autorităților administrației publice locale;
  • coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu;
  • sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare, ce necesită ajutor.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 38 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 89 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În cursul zilei de ieri, 7 mai a.c., 37 de polițiști sibieni, 61 de polițiști locali și 10 efective MApN au desfășurat 66 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 7 mai a.c., au fost aplicate 16 sancțiuni cu amenzi în valoare de 12.840 de lei, din care 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, 13 sancțiuni contravenționale pentru alte fapte în context COVID 19.

În perioada de referință, 13 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 441 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind identificate 3 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. Totodată, 2 societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

În cursul zilei de 07 mai a.c., aproximativ 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Nu au fost situații care să genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale de către jandarmii aflați în misiuni.

Reamintim cetățenilor sibieni faptul că, ne aflăm în stare de urgență, iar respectarea regulilor distanțării sociale  și măsurile de prevenire a acestei pandemii sunt primordiale.

Reamintim cele mai importante reguli:

  • Spălatul pe mâini;
  • Purtarea măștii în spațiul public;
  • Păstrarea distanței sociale.

 

Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@institutiaprefectului.ro