Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2742 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 387 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 367 adulți și 20 copii) și 1363 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 143 de persoane, iar 26 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

 

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 434 persoane izolate și 292 persoane în carantină.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 129 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționăm că, solicitările telefonice și scrise au vizat în principal:

  • centralizarea datelor și informațiilor referitoare la acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus;
  • întocmirea răspunsurilor la solicitările autorităților administrației publice locale;
  • coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu;
  • sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare, ce necesită ajutor.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 39 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 85 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În cursul zilei de ieri, 6 mai a.c., 33 de polițiști sibieni, 64 de polițiști locali și 11 efective MApN au desfășurat 87 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

 

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 6 mai a.c., au fost aplicate 36 sancțiuni cu amenzi în valoare de peste 43.000 de lei, din care 29 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, 6 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 în context COVID 19 și o sancțiune pentru alte fapte în context COVID 19.

 

În perioada de referință, 5 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 486 de persoane au fost verificatecu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind identificate 29 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. Totodată, o persoană fizică autorizată a fost verificată cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

 

În cursul zilei de 06 mai a.c., aproximativ 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În urma desfășurării misiunilor, jandarmii au  aplicat două sancțiuni în valoare de 4.000 lei.

 

Reamintim cetățenilor sibieni faptul că, ne aflăm în stare de urgență, iar respectarea regulilor distanțării sociale  și măsurile de prevenire a acestei pandemii sunt primordiale.

Reamintim cele mai importante reguli:

  • Spălatul pe mâini;
  • Purtarea măștii în spațiul public;
  • Păstrarea distanței sociale.

 

Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@institutiaprefectului.ro