Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2439 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 368 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 349 adulți și 19 copii) și 1231 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 131 de persoane, iar 20 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 405 persoane izolate și 297 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 132 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționăm că, solicitările telefonice și scrise au vizat în principal:

  • centralizarea datelor și informațiilor referitoare la acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus;
  • întocmirea răspunsurilor la solicitările autorităților administrației publice locale;
  • coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu;
  • sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare, ce necesită ajutor.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 44 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 116 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de ieri, 3 mai a.c., 79 de polițiști sibieni, 46 de polițiști locali și 12 efective MApN au desfășurat 70 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 3 mai a.c., au fost aplicate 54 de sancțiuni în valoare de 73.000 de lei, din care 52 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și 2 la Legea 61/1991 în context COVID 19.

În perioada de referință, 19 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 330 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind identificate 52 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. Totodată, 4 societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

În cursul zilei de 03 mai a.c., aproximativ 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În urma desfășurării misiunilor, jandarmii au aplicat 4 sancțiuni în valoare de 8.400 lei.

 

Reamintim cetățenilor sibieni faptul că, ne aflăm în stare de urgență, iar respectarea regulilor distanțării sociale  și măsurile de prevenire a acestei pandimii sunt primordiale.

Reamintim cele mai importante reguli:

  • Spălatul pe mâini;
  • Purtarea măștii în spațiul public;
  • Păstrarea distanței sociale.

 

Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@institutiaprefectului.ro