Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26506 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 1 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 21430 de persoane, iar 1064 persoane au decedat (0 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 12 de persoane, dintre care pe ATI 3 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 568 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 87 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 5 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 23 de apeluri.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 41 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 102 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activitățile de verificare participând 72 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 336 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 43 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 137 de mijloace de transport, din care 11 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei, dintre care 1 sancțiune în valoare de 2.000 de lei aplicată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică pentru nerespectarea măsurii carantinei, respectiv 4 sancțiuni cu avertisment scris pentru nerespectarea măsurii portului măștii sanitare.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro