Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26494 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 0 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 21411 de persoane, iar 1062 persoane au decedat (1 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 20 de persoane, dintre care pe ATI 3 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 661 de teste.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 126 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 16 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 21 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 36 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 86 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 76 de polițiști.

 

Astfel, au fost verificate 524 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 59 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 141 de mijloace de transport, din care 3 mijloace de transport în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 1 sancțiune contravențională cu avertisment scris pentru nerespectarea măsurii carantinei, respectiv o sancțiune în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii sanitare.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 11 persoane și 3 auto. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

 

În data de 17 iunie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 10 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate doua sancțiuni contravenționale în valoare totala de 11200 lei, pentru igiena necorespunzătoare a spațiilor, precum și comercializarea ouălor cu încălcarea prevederilor legale sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro