Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26488 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 0 persoană). Până la data curentă au fost vindecate 21372 de persoane, iar 1050 persoane au decedat (2 fiind raportate în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 40 de persoane, dintre care pe ATI 5 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 399 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 220 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 42 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 34 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 44 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 131 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 77 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 435 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 51 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 47 de mijloace de transport, din care 6 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 4 sancțiuni contravenționale cu avertisment scris pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 9 iunie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 12 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare. A fost aplicata o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei, pentru etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și doua avertismente. 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro