Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2308 de teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 334 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 315 adulți și 19 copii) și 1155 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 111 de persoane, iar 20 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 477 persoane izolate și 268 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 152 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19.

Precizăm faptul  că, solicitările telefonice și scrise, care au vizat în principal, întocmirea răspunsurilor  la solicitările autorităților administrației publice locale, coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu și sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare, au fost soluționate prompt iar cetățenii au fost îndrumați să respecte măsurile legale impuse de autorități.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 40 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 95 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În cursul zilei de 1 mai a.c., 83 de polițiști sibieni, 53 de polițiști locali și 9 efective MApN au desfășurat 311 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în perioada de referință, au fost aplicate 62 de sancțiuni în valoare de peste 77.500 de lei, dintre care 52 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

De asemenea, 22 de persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 679 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind identificate persoane care să nu respecte măsura izolării. Totodată, 19 societăți comerciale și PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

În cursul zilei de 1 mai a.c., aproximativ 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În urma desfășurării misiunilor, jandarmii au aplicat două avertismente scrise și 4 sancțiuni în valoare de 2.300 lei.

Vă rugăm să evitați deplasările care nu sunt strict necesare, să respectați toate prevederile în vigoare și rămâneți în casă, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și a celor dragi!

 

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@institutiaprefectului.ro