Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26454 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 8 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 21280 de persoane, iar 1039 persoane au decedat (2 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 73 de persoane, dintre care pe ATI 20 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 484 de teste.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 615 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 82 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 45 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 40 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 109 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 99 de polițiști.

 

Astfel, au fost verificate 483 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 55 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 138 de mijloace de transport, din care 30 de mijloace de transport în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei, dintre care 3 sancțiuni în valoare de 3.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea măsurii carantinei, respectiv 4 sancțiuni cu avertisment scris pentru neportul măștii de protecție sanitară.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

În data de 31 mai 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 11 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate neconformități.

 

Totodată, în colaborare cu lucrătorii Biroului Politie Autostrăzi, a fost efectuata o acțiune de control în trafic, fiind verificate un număr de 15 mijloace de transport, cu aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 1200 lei, pentru transport produse alimentare cu mijloc auto neautorizat sanitar veterinar.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro