Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26436 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore, 4 persoane).Până la data curentă au fost vindecate 21237 depersoane, iar 1036 persoane au decedat (2 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 78 de persoane, dintre care pe ATI 10 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 247 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 761 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 114 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 47 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 44 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 121 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activitățile de verificare participând 139 de polițiști .

Astfel, au fost verificate 517 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 89 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 145 mijloace de transport, din care 9 în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei. Din totalul acestora, 8 sancțiuni contravenționale cu avertisment au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție. Polițiștii din Agnita au depistat 2 persoane de sex masculin, respectiv un bărbat în vârstă de 20 de ani din Nocrich și unul în vârstă de 24 de ani din Vecerd care nu au respectat măsura carantinei, ambii fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 18 persoane și 2 societăți comerciale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro