Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26402 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore, 16 persoane).Până la data curentă au fost vindecate 21151de persoane, iar 1032 persoane au decedat (3 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 103 de persoane, dintre care pe ATI 11 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 513 de teste.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1024 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 148 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 55 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 39 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 124 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 109 polițiști.

 

Astfel, au fost verificate 487 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 52 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 116 de mijloace de transport, din care 9 transport public în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.750 de lei, dintre care una în valoare de 1.000 de lei, aplicată de Poliția Municipiului Mediaș pentru nerespectarea măsurii carantinei.

O femeie în vârstă de 38 de ani, din Mediaș, a fost depistată de polițiști într-un parc din municipiu, măsura carantinei fiindu-i aplicată ca urmare a revenirii în țară dintr-o zonă galbenă. Alte 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 750 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție.

 

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 13 persoane și 2 societăți comerciale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

 

În data de 25 mai 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare. Nu au fost constatate neconformitati. Totodată,  în colaborare cu lucrătorii Biroului Politie Autostrăzi, a fost efectuata o acțiune de control în trafic, fiind verificate 7 autoutilitare, cu aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 1500 lei, pentru transport produse alimentare cu mijloc auto neigienizat.

 

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro