Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26237 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 19 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 20859 de persoane, iar 1009 persoane au decedat (2 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 165 de persoane, dintre care pe ATI 20 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 310 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1341 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 300 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 36 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 31 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 111 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 86 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 975 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 71 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 210 mijloace de transport, din care 8 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.500 de lei, dintre care:

  • 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei pentru nerespectarea carantinei. Este vorba despre o tânără în vârstă de 19 ani, domiciliată în Hosman și un tânăr de 25 de ani, din Ghijasa de Jos, sancționați cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, de doi bărbați în vârstă de 24, respectiv 31 de ani, ambii domiciliați în localitatea Ruja, sancționați cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, precum și de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Copșa Mică, sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei;
  • 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro