Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26094 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 33 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 20681 de persoane, iar 997 persoane au decedat (4 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 193 de persoane, dintre care pe ATI 21 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 782 de teste.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 879 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 285 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 42 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 45 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 130 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 98 de polițiști.

 

Astfel, au fost verificate 758 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 48 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 156 de mijloace de transport, din care 8 mijloace de transport în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.250 de lei, dintre care:

–                           9 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei.  Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Brateiu, unul în vârstă de 25 de ani, din Iacobeni, unul în vârstă de 26 de ani, din Alțâna, unul în vârstă de 34 de ani, din Vecerd, unul în vârstă de 40 de ani din Apoș, unul în vârstă de 47 de ani, din municipiul Sibiu și un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Turnu Roșu, sancționați fiecare cu amendă în valoare de 1.000 de lei. De asemenea, alți doi bărbați, unul în vârstă de 38 de ani, din Netuș, respectiv unul în vârstă de 42 de ani, din Iacobeni, au fost avertizați în scris pentru aceeași faptă.

–                           1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii izolării, aplicată unei femei în vârstă de 35 de ani, din Iacobeni;

–                           50 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           3 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

 

În cursul zilei de 10 mai a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

 

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

 

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare a fost aplicat un avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

În data de 10 mai 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 11 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate neconformități.

 

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro