Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 25335 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 67 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 19585 de persoane, iar 936 persoane au decedat (5 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 283 de persoane, dintre care pe ATI 36 adulți și 3 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 912 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 794 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 695 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 51 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 39 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 120 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 161 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 990 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 56 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 209 de mijloace de transport, din care 75 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei, dintre care:

–                           3 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 15 ani, din localitatea Hosman, contact direct al unei persoane confirmate pozitiv, sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Axente Sever, revenit din străinătate, sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei și despre o femeie în vârstă de 47 de ani, din Târnava, revenită din străinătate, sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei;

–                           65 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           7 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 22 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În contextul instituirii măsurii carantinei în  orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1090 persoane și 835 auto.

În urma desfășurării activităților de verificare nu au fost situații care să genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 22 aprilie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 16 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate doua avertismente.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro