Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 23680 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 122 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 17403 de persoane, iar 842 persoane au decedat (1 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 342 de persoane, dintre care pe ATI 36 adulți și 2 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 275 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1255 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 1193 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 49 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 44 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 139 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 149 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 1.251 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 85 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 374 de mijloace de transport, din care 51 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 155 de sancțiuni contravenționale în valoare de 32.500 de lei, dintre care:

–                           43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 25.500 de lei aplicate peroanelor fizice pentru organizarea și participarea la activități în spații pentru care s-au instituit restricții / interdicții;

–                           72 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           40 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 3 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilişca și orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zonele carantinate, ocazie cu care au fost controlate 2429 de persoane și 1701 auto.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 6 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 17 persoane și 2 societăți comerciale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro