Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 22382 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 142 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 16230 de persoane, iar 803 persoane au decedat (4 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 336 de persoane, dintre care pe ATI 40 adulți și 2 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 707 de teste.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1394 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 1188 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 44 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 40 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 153 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 150 de forțe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 1.015 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 73 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 484 de mijloace de transport, din care 71 de mijloace de transport în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 127 de sancțiuni contravenționale în valoare de 28.200 de lei, dintre care:

–                           1 sancțiune contravențională în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicată unei femei în vârstă de 58 de ani, din satul Hosman, contact direct al unei persoane confirmate pozitiv cu Covid;

–                           15 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei aplicate persoanelor fizice pentru organizarea / participarea la evenimente private în spații pentru care s-au impus restricții / interdicții;

–                           84 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.200 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

 

În cursul nopții de 23/24 martie a.c., în baza cooperări cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Mediaș au identificat 25 de persoane care participau la o petrecere aniversară într-un imobil de pe raza localității Bazna. Evenimentul a fost întrerupt de către polițiști, care au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei.

 

Polițiștii locali au verificat 102 persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție, respectiv 1 sancțiune cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor / restricțiilor privind deplasarea.

 

În cursul zilei de 23 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

 

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

 

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate trei avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

 

În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilişca, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 161 de persoane și 136 auto.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 4 persoane și 1 societate comercială. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

 

În data de 24 martie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  9 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11200 lei pentru igiena deficitară a spațiilor de lucru.

 

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro