Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 22240 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 92 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 16113 de persoane, iar 799 persoane au decedat (5 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 338 de persoane, dintre care pe ATI 40 adulți și 2 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 549 de teste.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1383 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 1156 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 53 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 39 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 165 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 129 de forțe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 1.531 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 64 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 427 de mijloace de transport, din care 72 de mijloace de transport în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 108 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei, dintre care:

–                           104 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           4 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

 

Polițiștii locali au verificat 295 de persoane și au aplicat 14 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

 

În cursul zilei de 22 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

 

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

 

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate o amendă în valoare de 1000 lei si două avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

 

În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilişca, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 192 de persoane și 188 auto, fiind aplicate 4 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

În data de 22 martie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 13 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și un avertisment.

 

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro