Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 22052 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 131 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 15925 de persoane, iar 791 persoane au decedat (4 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 301 de persoane, dintre care pe ATI 39 adulți și 2 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 249 de teste.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1315 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 1071 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 41 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 49 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 117 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 121 de forțe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 1.727 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 99 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 308 mijloace de transport, din care 14 mijloace de transport în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 103 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei, dintre care:

–                           14 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei pentru organizarea și participarea la evenimente private în spații pentru care s-au instituit interdicții / restricții;

–                           82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           7 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

 

Petrecere întreruptă de polițiști

În seara zilei de 20 martie a.c., în jurul orei 21,30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săliște au identificat 14 persoane care participau la o petrecere într-un imobil de pe raza localității Fântânele. Organizatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar ceilalți 13 participanți au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei. În urma intervenției polițiștilor evenimentul a fost întrerupt, participanții părăsind imobilul în cauză.

 

Polițiștii locali au verificat 332 de persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție, respectiv 1 sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

 

În cursul zilei de 20 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

 

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

 

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 9 avertismente scrise, dintre care un avertisment scris a fost aplicat unui participant la protestul organizat în zona centrală a municipiului Sibiu, pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

 

În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilişca, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 141 de persoane și 97 auto.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 5 persoane și 5 auto. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

 

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro