Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 21175 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 105 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 15299 de persoane, iar 766 persoane au decedat (4 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 255 de persoane, dintre care pe ATI 35 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 555 de teste.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 751 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 843 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 37 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 47 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 121 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 94 de forțe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 1.558 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 63 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 102 de mijloace de transport în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 77 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei, dintre care:

–                           1 sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei; (Sancțiunea contravențională cu amenda în valoare de 2000 de lei a fost aplicată unei femei, în vârsta de 47 ani, domiciliată în Axente Sever, depistată pe stradă de către polițiștii din Copșa Mică, invocând ca a ieșit din carantina pentru a merge la stomatolog.)

–                           73 de sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și

–                           3 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

 

Polițiștii locali au verificat 386 de persoane și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

 

În cursul zilei de 12 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

 

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

 

Pe timpul desfășurării activităților de verificare nu au fost situații care să genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 9 persoane și 1 societate comercială. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

 

În data de 12 martie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 5 de controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Totodată, în colaborare cu cadrele IPJ SIBIU s au efectuat două controale în trafic pe DN1, zona Tălmaciu și DJ, zona Agnita, fiind verificate un număr de 29 mijloace de transport. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro