Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-20573 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 25 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 14869 de persoane, iar 744 persoane au decedat (4 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 214 de persoane, dintre care pe ATI 25 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 287 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1015 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 722 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 47 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 34 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 110 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 97 de forțe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 1.308 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 87 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 317 de mijloace de transport, din care 51 de mijloace de transport în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale în valoare de 23.000 de lei.

 

În noaptea de 5/6 martie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Sibiu, au depistat 26 de persoane care participau la o petrecere într-un imobil de pe raza orașului Miercurea Sibiului. Cu această ocazie, s-au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei, evenimentul fiind întrerupt.

 

Alte sancțiuni aplicate de către polițiștii sibieni în ultimele 24 de ore:

–                           2 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 29 de ani, din Ocna Sibiului, respectiv 30 de ani, din Jina, reveniți din străinătate, sancționați cu câte 1.000 de lei fiecare.

–                           77 de sancțiuni în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           14 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

 

Polițiștii locali au verificat 49 de persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment, dintre care 5 sancțiuni pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 1 sancțiune pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

 

În cursul zilei de 6 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

 

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

 

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 5 avertismente scrise și o amendă în valoare de 5000 de lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

În data de 06 martie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU, în colaborare cu cadrele IPJ SIBIU, au efectuat un număr de 6 controale la unități de alimentație publică din județul Sibiu. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20000 lei pentru igiena deficitară și depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro