Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-20466 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 102 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 14780 de persoane, iar 740 persoane au decedat (5 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 214 de persoane, dintre care pe ATI 26 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 863 de teste.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 837 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 681 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 58 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 45 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 119 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 111 forțe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 1.367 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 73 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 264 de mijloace de transport, din care 24 de mijloace de transport în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 109 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei, dintre care:

–                           91 de sancțiuni în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           18 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

 

Polițiștii locali au verificat 47 de persoane și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

 

În cursul zilei de 04 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

 

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

 

În urma desfășurării activităților de verificare a fost aplicată o amenda in valoare de 2000 lei la Legea 55/2020.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 10 persoane și 1 societate comercială. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

 

În data 04 martie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  15 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două avertismente.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro