Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 20057 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 52 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 14417 de persoane, iar 724 persoane au decedat (0 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 183 de persoane, dintre care pe ATI 25 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 215 de teste.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 912 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 704 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 53 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 38 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 109 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 106 forțe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 1.309 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 110 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 293 de mijloace de transport, din care 55 mijloace de transport în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.500 de lei, dintre care:

–                           60 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           2 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții;

–                           8 persoane fizice au fost avertizate verbal pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții

–                           12 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

 

În localitatea Fântânele, polițiștii au identificat un agent economic (restaurant) în interiorul căruia se desfășura o petrecere privată. Atât agentul economic cât și organizatorul evenimentului au fost sancționați cu amenzi în valoare de 3.000 de lei fiecare, iar cei 8 participanți identificați au fost sancționați contravențional cu avertisment.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 9 persoane și 3 societăți comerciale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro