Buletin de presă

În județul Sibiu, numărul de persoane confirmate pozitiv în urma testării COVID-19 a ajuns  astăzi, 20 aprilie, la 177 de cazuri. În ceea ce privește rezultatele negative, în județul nostru se înregistrează 671 de rezultate negative.   La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 672 persoane izolate și 221 persoane în carantină. Au fost declarate vindecate și externate 35 de persoane. La nivelul județului Sibiu au fost înregistrate 14 persoane decedate, confirmate pozitiv în urma testării COVID-19

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 155 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționăm că, solicitările telefonice și scrise au vizat în principal:

  • centralizarea datelor și informațiilor referitoare la acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus;
  • întocmirea răspunsurilor la solicitările autorităților administrației publice locale;
  • coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu;
  • sprijinul acordat persoanelor aflate în carantină, izolare sau autoizolare, ce necesită ajutor.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 34 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 87 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În cursul zilei de 19 aprilie a.c., 40 de polițiști sibieni, 48 de polițiști locali și 8 efective MApN au desfășurat 52 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în perioada de referință, au fost aplicate 47 de sancțiuni în valoare de peste 70.000 de lei, dintre care 40 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

 

De asemenea, 12 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 1.090 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind identificate persoane care să nu respecte măsura izolării. Totodată, 11 societăți comerciale și PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

 

În cursul zilei de 19 aprilie a.c., aproximativ 110 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

 

În urma desfășurării celor 18 misiuni independente, jandarmii au aplicat 12 sancțiuni în valoare de 18.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

 

Îndemnăm cetățenii sibieni să respecte recomandările privind conduita de prevenție în perioada Sărbătorilor  Pascale, referitoare  la răspândirea  noului coronavirus Covid-19, impuse de autorități printre care amintim:

 

  • Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit;
  • Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună;
  • Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru;
  • Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare;
  • Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice;

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@institutiaprefectului.ro