Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 18452 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 17 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 13258 de persoane, iar 653 persoane au decedat (5 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 131 de persoane, dintre care pe ATI 19 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 269 de teste.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1456 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 390 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 59 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 36 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 101 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 108 forțe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 1.184 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 67 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 312 mijloace de transport, din care 23 de mijloace de transport în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei, din care:

–                           1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicată unei tinere în vârstă de 24 de ani, din Porumbacu de Sus, revenită din străinătate;

–                           1 sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei, aplicată unui operator economic din municipiul Sibiu, pentru nerespectarea programului de funcționare în intervalul prevăzut de normele legale;

–                           50 de sancțiuni în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           7 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

 

Polițiștii locali sibieni au verificat 235 persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

 

În cursul zilei de 30 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

 

Echipaje de jandarmerie au fost mobilizate în zona centrului comercial din Șelimbăr și în zona centrală a municipiului Sibiu, în scopul verificării modului de respectare a măsurilor impuse în această perioadă pentru prevenirea și combaterea virusului SARS-Cov-2.

 

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

 

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate 5 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro