Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 16728 de persoane (dintre care 16110 adulți și 618 copii). Până la data curentă au fost vindecate 11412 de persoane, iar 576 persoane au decedat (5 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 190 de persoane, dintre care pe ATI 21 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 124 de teste.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 21 de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

–      19 – 29 de ani 1 persoană

–      30 – 39 de ani 7 persoane

–      40 – 49 de ani 6 persoane

–      50 – 59 de ani 4 persoane

–      60 – 69 de ani 2 persoane

–      70 – 79 de ani 1 persoană

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 856 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 562 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 68 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 36 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 107 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 110 forțe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 995 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 46 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 257 de mijloace de transport.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei, din care:

–                           40 de sancțiuni în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și

–                           6 sancțiuni contravenționale (avertismente) pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

 

Polițiștii locali sibieni au verificat 215 persoane fără a constata nereguli.

 

În cursul zilei de 27 decembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

 

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea.

 

În urma desfășurării activităților au fost aplicate 11 avertismente scrise și 3 amenzi în valoare de 1500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 4 polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr  de 35 persoane aflate în carantină și 53 persoane aflate în izolare.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro