Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 16670 de persoane (dintre care 16054 adulți și 616 copii). Până la data curentă au fost vindecate 11324 de persoane, iar 568 persoane au decedat (1 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 182 de persoane, dintre care pe ATI 25 adulți și 1 minor. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 138 de teste.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 40 de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

–      30 – 39 de ani 6 persoane

–      40 – 49 de ani 10 persoane

–      50 – 59 de ani 8 persoane

–      60 – 69 de ani 6 persoane

–      70 – 79 de ani 7 persoane

–      80 – 89 de ani 3 persoane

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1079 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 581 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 64 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 29 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 108 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 86 de forţe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 1.052 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 50 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 24 mijloace de transport13 de mijloace

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 52 sancțiuni contravenționale în valoare de 23.500 de lei, din care:

–                           40 de sancțiuni în valoare de 20.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție

–                           4 persoane fizice au fost avertizate în scris pentru nerespectarea distanțării fizice

–                           O sancțiune contravențională în valoare de 3.000 de lei a fost aplicată unei persoane fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții/interdicții și

–                           7 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

 

Polițiștii locali sibieni au verificat 232 de persoane..

 

Referitor la sanctiunea in valorea de 3.000 de lei precizam ca aceasta a fost aplicată ca urmare a unui apel efectuat prin SNUAU 112.

 

In fapt, în noaptea de 25.12.2020, in jurul orei 02.00, prin apel 112, o femeie a reclamat prin 112 IPJ Sibiu despre faptul ca in imobilul unui bărbat din Cârța s-a organizat un eveniment privat, existând o postare in acest sens și pe o rețea de socializare.

 

Patrula intercomunală din cadrul Sectiei Nr. 4 de poliție rurală s-a deplasat  la domiciliul acestuia, însă la fata locului a fost identificat doar proprietarul imobilului și urmare a discuției cu acesta s-a stabilit ca a fost vizitat de un grup de colindători, iar pe rețeaua de socializare a postat un mic fragment dintr-o colinda.

 

Filmarea a fost la scurt timp stearsa. Polițiștii i-au aplicat bărbatului o amenda in valoare de 3.000 de lei.

 

În cursul zilei de 25 decembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

 

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea.

 

În urma desfășurării activităților au fost aplicate două avertismente scrise și două amenzi în valoare de 1.000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro