Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2,16277 de persoane (dintre care 15673 adulți și 604 copii).Până la data curentăau fost vindecate 10649 de persoane, iar 541 persoane au decedat (3 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 250 de persoane, dintre care pe ATI 29 adulți și 1 minor.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 97 de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

 

–      19 – 29 de ani 6 persoane

–      30 – 39 de ani 14 persoane

–      40 – 49 de ani 18 persoane

–      50 – 59 de ani19 persoane

–      60 – 69 de ani 19 persoane

–      70 – 79 de ani 14 persoane

–      80 – 89 de ani 6 persoane

–      90 – 99 de ani 1 persoană.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1200 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 912 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 74 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 43 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 104 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 133 de forţe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 1.438 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 130 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 792 de mijloace de transport, din care 58 de mijloace de transport public în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale în valoare de 25.000 de lei, din care 72 de sancțiuni în valoare de 8.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 4 sancțiuni în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

 

De asemenea, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au verificat 51 de societăți comerciale (terase, fast-food-uri, restaurante), majoritatea din zona centrală a municipiului Sibiu, ocazie cu care au fost aplicate 7 sanțiuni contravenționale în valoare de 16.000 de lei operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții.

 

Polițiștii locali sibieni au verificat 296 de persoane și au aplicat 21 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

 

În cursul zilei de 18 decembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă în zone aglomerate, piețe și centre comerciale de pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă în stațiunile montane Păltiniș și Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 2 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

În data de 18.12.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 7 controale independente pe raza județului Sibiu în vederea respectării măsurilor de protecție împotriva Covid-19. Nu s-au identificat nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 3 polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr  de 35 persoane aflate în carantină și 24 persoane aflate în izolare.

 

În data de 18 decembrie 2020,inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 10 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, în colaborare cu cadrele IPJ SIBIU s a efectuat un control în trafic pe DN1, nefiind constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro