Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 10360 de persoane (dintre care 9937 adulți și 423 copii). Până la data curentă au fost vindecate 4379 de persoane, iar 290 persoane au decedat (6 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 443 de persoane, dintre care pe ATI  24 adulți și 2 minori.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  399 de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 12 persoane.
  • 19 – 29 de ani 51 persoane
  • 30 – 39 de ani 62 persoane
  • 40 – 49 de ani 100 persoane
  • 50 – 59 de ani 88 persoane
  • 60 – 69 de ani 44 persoane
  • 70 – 79 de ani 33 persoane
  • 80 – 89 de ani 8 persoane
  • 90 – 99 de ani 1 persoană.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1702 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 1876 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 70 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 46 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 141 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, la activităţile de verificare participând 167 de forţe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 2.465 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 89 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 288 de mijloace de transport, din care 141 de mijloace de transport public în comun.

 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 232 de sancțiuni contravenționale în valoare de 43.000 de lei, astfel:

– 179 de sancțiuni în valoare de 15.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție. Dintre acestea, 15 au fost aplicate în mijloacele de transport în comun (4 conducători auto și 11 pasageri);

– 37 de sancțiuni în valoare de 26.250 de lei aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite restricții;

– 16 sancțiuni în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

 

Sancțiunile pentru pentru participarea la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite restricții au fost aplicate unui grup de 37 de persoane care, în cursul zilei de 14 noiembrie, în jurul orei 11,00, în curtea unui imobil din localitatea Scoreiu, au fost depistate participând la un eveniment privat.

 

Polițiștii locali sibieni au verificat 130 de persoane și au avertizat în scris 4 persoane pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii.

 

În cursul zilei de 14 noiembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea.

 

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 19 avertismente scrise și 6 amenzi în valoare de 3300 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

Tot ieri, un bărbat în vârstă de 26 de ani, întors de curând din Franța, a fost depistat de jandarmii sibieni în zona centrului comercial din Șelimbăr. Tânărul din județul Sibiu a fost identificat de jandarmii sibieni pe raza localității Șelimbăr, în jurul orei 13:00, întrucât nu purta masca de protecție.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta figura ca persoană carantinată la adresa de domiciliu începând cu data de 08 noiembrie, când a revenit în țară din Franța. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 3000 de lei, pentru nerespectarea măsurii de carantină.

 

În data de 14.11.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 2 controale  în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 2 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus și s-au aplicat 2 avertismente.

 

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 116 persoane aflate în carantină și 98 persoane aflate în izolare.

 

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, au desfășurat începând cu ziua de vineri acțiuni de informare și verificare a agenților economici cu privire la măsurile restrictive impuse.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro