Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 9535 de persoane (dintre care 9127 adulți și 408 copii). Până la data curentă au fost vindecate 4180 de persoane, iar 279 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 403 de persoane, dintre care pe ATI  19 adulți și 2 minori.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  470 de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 10 persoane.
  • 19 – 29 de ani 54 persoane
  • 30 – 39 de ani 84 persoane
  • 40 – 49 de ani 106 persoane
  • 50 – 59 de ani 106 persoane
  • 60 – 69 de ani 56 persoane
  • 70 – 79 de ani 37 persoane
  • 80 – 89 de ani 13 persoane
  • 90 – 99 de ani 3 persoane.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1028 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 1446 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 74 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 46 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 137 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În data de 12.11.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat un control  în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. Nu s-au identificat nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 153 de forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 3.098 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 89 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 384 de mijloace de transport, din care 198 de mijloace de transport public în comun.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție, polițiștii sibieni au aplicat 188 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.500 de lei.

De asemenea, 2 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina.

Polițiștii sibieni au avertizat în scris 5 persoane pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Un operator economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru organizarea de activități într-un spațiu pentru care au fost instituite interdicții / restricții.

În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 3 conducători auto și 31 de pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport. Alți 2 pasageri au fost sancționați cu amendă în valoare totală de 1.000 de lei pentru neportul măștii.

Polițiștii locali sibieni au verificat 91 de persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii.

În cursul zilei de 12 noiembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunii montane Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 15 avertismente scrise și patru amenzi în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În cursul zilei de 11 noiembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunii montane Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 13 avertismente scrise și patru amenzi în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 135 persoane aflate în carantină și 97 persoane aflate în izolare.

In data de 12 noiembrie 2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un numar de 10 controale la unități de alimentație publică și de vanzare cu amănuntul a produselor alimentare din judetul SIBIU. A fost aplicat un avertisment.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro