Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 9065 de persoane (dintre care 8667 adulți și 398 copii). Până la data curentă au fost vindecate 4033 de persoane, iar 270 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 397 de persoane, dintre care pe ATI  19 adulți și 1 minor.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  379 de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 14 persoane.
  • 19 – 29 de ani 47 persoane
  • 30 – 39 de ani 78 persoane
  • 40 – 49 de ani 85 persoane
  • 50 – 59 de ani 80 persoane
  • 60 – 69 de ani 47 persoane
  • 70 – 79 de ani 20 persoane
  • 80 – 89 de ani 8 persoană

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1284 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 1508 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 72 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 51 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 169 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 178 de forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 2.565 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 115 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 343 de mijloace de transport, din care 153 de mijloace de transport public în comun.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție, polițiștii sibieni au aplicat 208 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.500 de lei.

De asemenea, 4 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina.

Polițiștii sibieni au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 10 conducători auto și 19 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport.

Polițiștii locali sibieni au verificat 349 de persoane și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii, precum și 1 sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

În cursul zilei de 11 noiembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunii montane Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 13 avertismente scrise și patru amenzi în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În data de 11.11.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat un control  în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. Nu s-au identificat nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 6 persoane  și 1 societate comercială, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 111 persoane aflate în carantină și 80 persoane aflate în izolare.

În data de 11 noiembrie 2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un numar de 6 controale la unități de alimentație publică și de vanzare cu amănuntul a produselor alimentare din judetul SIBIU. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro