Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 7354 de persoane (dintre care 7016 adulți și 338 copii). Până la data curentă au fost vindecate 3426 de persoane, iar 248 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 360 de persoane, dintre care pe ATI  19 adulți și 1 minor.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  472 de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 14 persoane.
  • 19 – 29 de ani 50 persoane
  • 30 – 39 de ani 93 persoane
  • 40 – 49 de ani 112 persoane
  • 50 – 59 de ani 106 persoane
  • 60 – 69 de ani 54 persoane
  • 70 – 79 de ani 26 persoane
  • 80 – 89 de ani 17 persoane

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1288 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 926 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 89 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 46 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 135 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 139 de forţe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 2.583 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 103 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 181 de mijloace de transport, din care 172 mijloace de transport public în comun.

 

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 198 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.350 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au fost sancționați contravențional 18 conducători auto, cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei, iar 33 de pasageri au fost sancționați contravențional cu avertisment pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

 

Polițiștii locali sibieni au verificat 399 de persoane și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii.

 

În cursul zilei de 06 Noiembrie  a.c., 37 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea.

 

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 13 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

În data de 06.11.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 13 controale  în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 5 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus și s-au aplicat 5 avertismente.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 171 persoane aflate în carantină și 69 persoane aflate în izolare.

 

În  data de 6 noiembrie 2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un numar de 3 controale la unități de alimentație publică și de vanzare cu amănuntul a produselor alimentare din judetul SIBIU. A fost aplicat un avertisment.

 

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro