Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 6466 de persoane (dintre care 6142 adulți și 324 copii). Până la data curentă au fost vindecate 3277 de persoane, iar 231 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 327 de persoane, dintre care pe ATI  19 adulți și 1 minor.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  340 de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 9 persoane.
  • 19 – 29 de ani 47 persoane
  • 30 – 39 de ani 70 persoane
  • 40 – 49 de ani 74 persoane
  • 50 – 59 de ani 66 persoane
  • 60 – 69 de ani 44 persoane
  • 70 – 79 de ani 21 persoane
  • 80 – 89 de ani 8 persoane
  • 90 – 99 de ani 1 persoană.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1009 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 814 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 86 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 52 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 152 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 196 de forţe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 2.758 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 100 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 171 de mijloace de transport, din care 129 mijloace de transport public în comun.

 

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 257 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 de lei, din care 214 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au fost avertizați în scris 17 conducători auto și 26 de pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

 

Polițiștii locali sibieni au verificat 652 persoane și au aplicat 23 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei, din care 20 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție și 2 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii locali au fost avertizat în scris un pasager pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

 

În cursul zilei de 04 Noiembrie  a.c., 37 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea.

 

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 15 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

În data de 04.11.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 6 controale  în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. Nu s-au identificat nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 147 persoane aflate în carantină și 49 persoane aflate în izolare.

 

În data de 04 noiembrie 2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 9 controale la unități de alimentație publică, procesare si de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul SIBIU. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei pentru abateri de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro