Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 5813 de persoane (dintre care 5511 adulți și 302 copii). Până la data curentă au fost vindecate 2961 de persoane, iar 222 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 315 de persoane, dintre care pe ATI  17 adulți și 1 minor.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  152 de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 6 persoane.
  • 19 – 29 de ani 25 persoane.
  • 30 – 39 de ani 27 persoane
  • 40 – 49 de ani 38 persoane
  • 50 – 59 de ani 21 persoane
  • 60 – 69 de ani 22 persoane
  • 70 – 79 de ani 7 persoane
  • 80 – 89 de ani 6 persoane.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1486 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 640 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 79 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 46 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 136 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 146 de forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.830 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 102 de mijloace de transport, din care 87 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 180 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.750 de lei, din care 147 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au fost avertizați în scris 3 conducători auto și 30 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 542 persoane și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei, din care 3 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii și una pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea.

În cursul zilei de 1 noiembrie  a.c., 65 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 24 avertismente scrise și trei amenzi în valoare de 1200 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În data de 01.11.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 15 controale independente în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 7 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 7 avertismente.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 4 persoane și 1 societate comercială, fiind aplicată 1 sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 142 persoane aflate în carantină și 53 persoane aflate în izolare.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro