Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 5661 de persoane (dintre care 5365 adulți și 296 copii). Până la data curentă au fost vindecate 2875 de persoane, iar 209 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 312 de persoane, dintre care pe ATI  15 adulți și 1 minor.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 257 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 6 persoane.
  • 19 – 29 de ani 33 persoane.
  • 30 – 39 de ani 51 persoane
  • 40 – 49 de ani 64 persoane
  • 50 – 59 de ani 47 persoane
  • 60 – 69 de ani 27 persoane
  • 70 – 79 de ani 22 persoane
  • 80 – 89 de ani 7 persoane.

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1427 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 594 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 81 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 46 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 124 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 161 de forţe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 1.995 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 88 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 91 de mijloace de transport, din care 75 mijloace de transport public în comun.

 

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 133 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.500 de lei, din care 120 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au fost sancționați contravențional 5 conducători auto și 8 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei. Valoarea totală a amenzilor fiind de 4.000 de lei.

 

Polițiștii locali sibieni au verificat 572 persoane și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii și una pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea. În mijloacele de transport în comun, polițiștii locali au avertizat în scris 2 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

 

În cursul zilei de 31 octombrie a.c., 34 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea.

 

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 7 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

În data de 31.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 11 controale independente în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 6 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 6 avertisment.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 6 persoane și 1 societate comercială, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 126 persoane aflate în carantină și 60 persoane aflate în izolare.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro