Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 5151 de persoane (dintre care 4861 adulți și 290 copii).Până la data curentă au fost vindecate 2780 de persoane, iar 192 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 282 de persoane, dintre care pe ATI  12 adulți și 1 minor.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 237 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 8 persoane.
  • 19 – 29 de ani 27 persoane.
  • 30 – 39 de ani 51 persoane
  • 40 – 49 de ani 56 persoane
  • 50 – 59 de ani 39 persoane
  • 60 – 69 de ani 29 persoane
  • 70 – 79 de ani 18 persoane
  • 80 – 89 de ani 8 persoane
  • 90 – 99 de ani 1 persoană.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1029 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 580 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 81 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 45 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 141 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 151 de forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.950 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 88 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 43 mijloace de transport, din care 42 mijloace de transport public în comun.

 

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 162 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.615 lei, din care 147 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 5 conducători auto și 6 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 316 de persoane și au aplicat 11 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

În cursul zilei de 29 octombrie a.c., 20 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 5 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În data de 29.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 7 controale independente în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 2 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 2 avertismente.

De asemenea în ultimele 24 de ore s-au efectuat controale în echipaje mixte cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu privind verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus. Nu au fost constatate nereguli.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 12 persoane și 2 societăți comerciale, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 103 persoane aflate în carantină și 41 persoane aflate în izolare.

În data de 29 octombrie 2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr 15 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu, precum si la un transportator de animale vii. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.000 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor precum și pentru transport animale vii cu mijloc auto neînregistrat sanitar veterinar.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro