Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 4914 de persoane (dintre care 4632 adulți și 282 copii).Până la data curentă au fost vindecate 2725 de persoane, iar 191 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 290 de persoane, dintre care pe ATI  12 adulți și 2 minori.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 260 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0- 18 ani 12 persoane.
  • 19 – 29 de ani 33 persoane.
  • 30 – 39 de ani 54 persoane
  • 40 – 49 de ani 54 persoane
  • 50 – 59 de ani 43 persoane
  • 60 – 69 de ani 34 persoane
  • 70 – 79 de ani 20 persoane
  • 80 – 89 de ani 9 persoane
  • 90 – 99 de ani 1 persoană.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1087 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 619 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 87 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 55 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 136 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 164 de forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 2.143 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 81 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 109 mijloace de transport, din care 106 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 150 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 16 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 581 de persoane și au aplicat 17 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.600 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție. În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii locali au sancționat contravențional 11 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei, valoarea totală a amenzilor fiind de 1.600 de lei.

În cursul zilei de 28 octombrie a.c., 30 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza comunelor Șelimbăr, Arpașu de Jos, Racovița, Porumbacu de Jos și a orașului Copșa Mică, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 8 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În cursul zilei de 27 octombrie a.c., 25 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza comunelor Șelimbăr, Arpașu de Jos, Racovița, Porumbacu de Jos și a orașului Copșa Mică, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 19 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În data de 28.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 11 controale independente în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-a identificat 1 neregulă privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-a aplicat 1 avertisment.

De asemenea în ultimele 24 de ore s-au efectuat controale în echipaje mixte cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu unde au fost identificate 10 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus, fiind aplicate 4 sancțiuni ( 2 avertismente și 2 amenzi în valoare totală de 5000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală).

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 10 persoane și 4 auto, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 120 persoane aflate în carantină și 68 persoane aflate în izolare.

În data de 28 octombrie 2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 14 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul SIBIU. A fost aplicat un avertisment.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro