Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 4349 de persoane (dintre care 4099 adulți și 250 copii). Până la data curentă au fost vindecate 2390 de persoane, iar 176 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 289 de persoane, dintre care pe ATI  12 adulți și 3 minori.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 150 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 10 persoane
  • 19 – 29 de ani 24 persoane
  • 30 – 39 de ani 23 persoane
  • 40 – 49 de ani 30 persoane
  • 50 – 59 de ani 28 persoane
  • 60 – 69 de ani 22 persoane
  • 70 – 79 de ani 10 persoane
  • 80 – 89 de ani 3 persoane

 

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1502 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 688 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 75 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 35 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 118 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 109 forţe ale poliției și poliției locale.

 

Astfel, au fost verificate 1.928 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 69 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 160 de  mijloace de transport, din care 87 de  mijloace de transport public în comun. Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

 

În cursul serii trecute, cu ocazia verificărilor efectuate cu privire la modul de respectare a măsurilor pentru împiedicarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov2 în municipiul Sibiu, polițiștii sibieni împreună cu polițiștii locali au constatat că, în incinta unui local din zona centrală a municipiului, este în desfășurare un eveniment festiv privat.

 

Polițiștii au identificat 28 de persoane care nu purtau masca de protecție și nu păstrau distanța fizică, toți cei prezenți fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Totodată, organizatorul evenimentului a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 20.000 de lei.

 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 16 pasageri și 3 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

 

Polițiștii locali sibieni au verificat 574 de persoane și au aplicat 1 sancțiune contravențională în valoare totală de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de carantină / izolare.

 

În data de 24.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 11 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 2 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 2 avertismente.

 

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au desfășurat pe raza județului Sibiu acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

 

În cursul zilei de 24 octombrie a.c., 30 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș, pe raza comunelor Racovița, Arpașu de Jos și Scoreiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 18 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 6 persoane  și 1 societate comercială, fiind aplicată 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 135 persoane aflate în carantină și 63 persoane aflate în izolare.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro