Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 3927 de persoane (dintre care 3712 adulți și 215 copii).Până la data curentă au fost vindecate 2268 de persoane, iar 166 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 120 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 14 persoane
  • 19 – 29 de ani 19 persoane
  • 30 – 39 de ani 21 persoane
  • 40 – 49 de ani 21 persoane
  • 50 – 59 de ani 28 persoane
  • 60 – 69 de ani 10 persoane
  • 70 – 79 de ani 3 persoane
  • 80 – 89 de ani 3 persoane
  • 90 – 99 de ani 1 persoană

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1586 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 540 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 72 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 40 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 127 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 123 de forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 2.150 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 106 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 137 mijloace de transport, din care 123 de mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 de lei, din care 82 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție. și una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 29 de pasageri și 5 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 487 de persoane și au avertizat în scris 12 persoane pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție. În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii locali au avertizat în scris 3 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Totodată în data de 21.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 6 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19.

Cu  acest prilej s-au identificat 4 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 4 avertismente.

În cursul zilei de 21 octombrie a.c., 28 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Racovița și Turnu Roșu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 14 avertismente scrise și 2 amenzi în valoare de 1000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 5 persoane, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 117 persoane aflate în carantină și 47 persoane aflate în izolare.

 

În data de 21 octombrie 2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr 4 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul SIBIU. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro