Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 3807 de persoane (dintre care 3606 adulți și 201 copii).Până la data curentă au fost vindecate 2204 de persoane, iar 163 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 130 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 9 persoane
  • 19 – 29 de ani 22 persoane
  • 30 – 39 de ani 31 persoane
  • 40 – 49 de ani 21 persoane
  • 50 – 59 de ani 23 persoane
  • 60 – 69 de ani 17 persoane
  • 70 – 79 de ani 3 persoane
  • 80 – 89 de ani 4 persoane

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1541 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 528 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 85 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 29 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 117 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 150 de forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.592 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 92 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 130 mijloace de transport, din care 115 de mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 100 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.370 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 30 de pasageri și 7 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 429 de persoane și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale ]n valoare de 750 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

Totodată în perioada 19-20.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 34 controale împreună cu alte structuri ale M.A.I. controalele pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19.

 Cu  acest prilej s-au identificat 2 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 24 avertismente.

În cursul zilei de 20 octombrie a.c., 24 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Șelimbăr, Racovița și Turnu Roșu, în zone aglomerate și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 24 de avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 2 persoane, fiind aplicată 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 117 persoane aflate în carantină și 45 persoane aflate în izolare.

 

În data de 19 octombrie a.c., inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 8 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro