Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 2662 de persoane (dintre care 2513 adulți și 149 copii). Până la data curentă au fost vindecate 1772 de persoane, iar 131 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 70 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 19 – 29 de ani 5 persoane
  • 30 – 39 de ani 8 persoane
  • 40 – 49 de ani 10 persoane
  • 50 – 59 de ani 9 persoane
  • 60 – 69 de ani 7 persoane
  • 70 – 79 de ani 11 persoane
  • 80 – 89 de ani 14 persoane
  • 90 – 99 de ani 6 persoane

 

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 911 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 236 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 76 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 40 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 140 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În cursul zilei de 8 octombrie a.c., 251 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

Cu această ocazie, au fost verificate 1.351 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 96 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 169 de mijloace de transport, din care 25 de mijloace de transport public în comun.

 

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.500 de lei, din care 157 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 30 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 49 de persoane pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei.

 

Polițiștii locali sibieni au verificat 242 de persoane și au sancționat contravențional cu avertisment o persoană pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

În cursul zilei de 8 octombrie a.c., 16 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă,  pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun.

 

De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare în stațiile mijloacelor de transport în comun din municipiile Sibiu și Mediaș și pe raza  localităților Cârțișoara și Șelimbăr. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 17 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 4 persoane și 2 societăți comerciale, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

În data de 08.10.2010 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 7 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro