Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 2107 de persoane (dintre care 1979 adulți și 128 copii).Până la data curentă au fost vindecate 1492 de persoane, iar 110 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 31 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 2 persoane
  • 19 – 29 de ani 4 persoane
  • 30 – 39 de ani 6 persoane
  • 40 – 49 de ani 5 persoane
  • 50 – 59 de ani 6 persoane
  • 60 – 69 de ani 5 persoane
  • 70 – 79 de ani 2 persoane
  • 80 – 89 de ani 3 persoane
  • 90 – 99 de ani 1 persoană

 

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 715 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 89 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 85 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 38 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 118 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În cursul zilei de 26 septembrie a.c., 195 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

Cu această ocazie, au fost verificate 635 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 41 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 2 mijloace de transport public în comun.

 

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, 5 persoane fizice au fost avertizate în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei.

 

Polițiștii locali sibieni au verificat 138 de persoane, fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro