Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1742 de persoane (dintre care 1625 adulți și 117 copii). Până la data curentă au fost vindecate 1194 de persoane, iar 95 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 29 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 2 persoane
  • 19 – 29 de ani 6 persoane
  • 30 – 39 de ani 2 persoane
  • 40 – 49 de ani 8 persoane
  • 50 – 59 de ani 7 persoane
  • 60 – 69 de ani 2 persoane
  • 70 – 79 de ani 1 persoană
  • 80 – 89 de ani 1 persoană

 

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 871 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 81  persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 80 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 49 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 107 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În cursul zilei de 10 septembrie a.c., 242 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

Cu această ocazie, au fost verificate 686 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 49 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 60 de mijloace de transport.

 

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, 17 persoane au fost avertizate în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, s-au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.600 de lei, conform Legii nr. 61/1991R, în context COVID-19.

 

Polițiștii locali sibieni au verificat 249 de persoane fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

 

În cursul zilei de 11 septembrie a.c., 14 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun și în piața Cibin din municipiul Sibiu. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în localitatea Arpașu de Sus.

 

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 2 sancțiuni în valoare de 3500 lei.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

În data de 11.09.2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat următoarele activități din tematica supusa atenției:

  • 3 unități de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din localitatea Slimnic. A fost aplicat un avertisment.
  • 7 unități de alimentație publică din municipiul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Acțiunile au fost efectuate în colaborare cu celelalte instituții implicate – IPJ,   ITM

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro