Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1586 de persoane (dintre care 1478 adulți și 108 copii). Până la data curentă au fost vindecate 1092 de persoane, iar 91 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 10 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 1 persoană
  • 19 – 29 de ani 1 persoană
  • 40 – 49 de ani 2 persoane
  • 50 – 59 de ani 3 persoane
  • 60 – 69 de ani 2 persoane
  • 90 – 99 de ani 1 persoană

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 814 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 81  persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 70 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 46 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 127 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 6 septembrie a.c., 213 polițiști (12 polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice) , jandarmi și polițiști locali, în colaborare cu reprezentanți din cadrul ITM și DSVSA Sibiu, au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, acționându-se cu precădere în zonele centrale ale municipiului Sibiu și municipiului Mediaș, precum și în localitatea Slimnic.

Cu această ocazie, au fost verificate 667 de persoane (80 în Slimnic) cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 44 de societăți (7 în Slimnic) comerciale/persoane fizice autorizate și 178 de mijloace de transport (45 în Slimnic).

În cadrul acțiunilor, o persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, alte 4 persoane fiind avertizate în scris pentru aceeași faptă.

Polițiștii locali sibieni au verificat 266 de persoane fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

În cursul zilei de 6 septembrie a.c., 10 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare / debarcare ale telecabinei și pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în zona Grădinii Zoologice din municipiul Sibiu și în piața Cibin.

În urma desfășurării acțiunilor din piața Cibin, jandarmii au aplicat o amendă în valoare de 500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 06.09.2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat 2 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din localitatea Slimnic. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro