Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1549 de persoane (dintre care 1444 adulți și 105 copii). Până la data curentă au fost vindecate 1073 de persoane, iar 89 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 21 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 1 persoană
  • 19 – 29 de ani 3 persoane
  • 30 – 39 de ani 3 persoane
  • 40 – 49 de ani 3 persoane
  • 50 – 59 de ani 2 persoane
  • 60 – 69 de ani 5 persoane
  • 70 – 79 de ani 1 persoană
  • 80 – 89 de ani 2 persoane
  • 90 – 99 de ani 1 persoană

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 952 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 89  persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 79 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 38 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 116 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 4 septembrie a.c., 222 de polițiști (din care 10 în Slimnic), jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, acționându-se îndeosebi în zonele centrale ale municipiului Sibiu și municipiului Mediaș, precum și în localitatea Slimnic.

Cu această ocazie, au fost verificate 591 de persoane (din care 85 în Slimnic)  cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 37 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate (din care 4 în Slimnic) și 113 mijloace de transport (din care 40 în Slimnic).  În cadrul acțiunilor, 3 persoane au fost avertizate în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În cadrul activităților din localitatea Slimnic, reprezentanții unei societăți comerciale au fost avertizați în scris pentru fapte de natură economică, iar polițiștii rutieri au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier (conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului), au reținut 2 permise de conducere (viteză peste limita legală) și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.060 de lei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 292 de persoane fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

În cursul zilei de 4 septembrie a.c., 8 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare/debarcare ale telecabinei și pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în zona piețelor agroalimentare din municipiul Sibiu. În urma desfășurării acțiunilor nu au fost generate situații care să impună aplicarea de sancțiuni contravenționale.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 04.09.2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 6 controale la unități de alimentație publică, procesare și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. S-a aplicat un avertisment.

În cadrul acțiunii comune cu IPJ în localitatea Slimnic s-a verificat o unitate de comerț cu amănuntul a produselor alimentare. Nu au fost aplicate sancțiuni.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro